Ryanair, easyJet és a Wizzair diszkont légitársaságok tovább erősödtek 2017 évben is

Ryanair, easyJet, Wizz Air, az európai diszkont légitársaság világ mesterhármasa folytatta növekedését, köztük legnagyobb tempóban a Wizz Air lépett előre.

Ryanair, easyJet

A Ryanair az elmúlt 2017 évben 129 millió utast szállított, 10 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A decemberi forgalom azonban a pilótahiány miatt végrehajtott kapacitáscsökkentés következtében mindössze 3 százalékkal nőtt tavaly decemberhez viszonyítva. A járatok töltöttségéről a Ryanair nem közölt adatokat.

Ryanair,

Az angol easyJet az elmúlt 12 hónapban 81,6 millió utast fuvarozott járatain, 9,6 százalékkal többet, mint az előző évben, a járatok kihasználtsága pedig 1,6 százalékponttal 93 százalékra javult.

A magyar kötődésű Wizz Air százalékos arányban a Ryanairnél is nagyobb, 21 százalékos mértékben tudta növelni utasforgalmát, részben az alacsonyabb bázisnak köszönhetően. A Wizz Air 2017-ben 30,9 millió utast szállitott a gépei fedélzetén, az Airbus A320-as családba tartozó gépek kihasználtsága 2,3 százalékponttal 91,4 százalékra javult.

Hirdetés

Képek és videó Repülni JÓ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »