Singapore Airlines nagy Dreamlinere végszerelésre vár

A Singapore Airlines lesz a bevezető légitársasága a Boeing 787-10, vagyis a legnagyobb Dreamlinerének. Az első példány már kigördült a festő üzemből. A képek impozánsak, érdemes rájuk a nagy mérethez kétszer kattintani.

A 10-es Dremalinert a légitársaság közepes hatótávolságú járataira használja majd, ami náluk a 8000 kilométer alatti hatótávot jelenti. Kétosztályos elrendezésben 330 utasszéket lehet beletenni, valószínűleg ez náluk csak 310 szék lesz.

Hirdetés

A Boeing a repülőgépet 2018 elején szállítja le a Singapore légitársaság részére, de már építik a másodikat is. 19 darabot rendeltek ebből a konfigurációból, míg a B787-9 változatból 20 darabot.

Singapore Airlines

Az előbb emlitett gépekre szóló végleges megrendelés aláírására Washingtonban, a Fehér Házban került sor tegnap Donald Trump amerikai elnök és a szingapúri miniszterelnök Lee Hsien Loong jelenlétében.

Singapore Airlines

A légitársaság rangjához mérten tarol a díjak között is és nem először vállalkozik egy új típus bevezetésére. Az Airbus kétszintes A380 gépének is ők voltak az első üzemeltetői. Mi meg még annak idején lefilmeztük a gyári Arbus A380 repülőgép bemutató repülését Angliában egy repülőnapon.

A Singapore Airlines magyarországi képviselője a Tensi Aviation.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »