Több hónapig egy futópályán üzemel Ferihegy

Felújítás miatt több hónapig ma lezárták a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Egyes futópályáját, emiatt egyes területek felett megnövekedhet a légiforgalom – közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport az MTI-vel.

A több mint három kilométer hosszú 1-es, régebbi kifutópálya képen látható 31L irányú vecsési végénél található földet érési zónában, mintegy 900 méter hosszúságú szakaszon szükségessé vált a teherbíró burkolatot alkotó betontáblák teljes cseréje. (A másik építési terület a Pier Bé utasmóló)

Hirdetés

A korábbi években az üzemeltető kizárólag a pálya felületén keletkezett hibákat javította ki, most azonban a burkolat alapozásának megújítása is szükségessé vált azért, hogy a következő évtizedekben is fenntartható legyen a repülés legmagasabb szintű biztonsága.


A régi kátyuzásról bővebben

A felújítás ma kezdődik és várhatóan június közepéig tart, ezen időszakban a teljes légi forgalmat a 2-es kifutópálya szolgálja ki. Ennek következtében ideiglenesen megnő a légi forgalom Budapest azon területei felett, amelyek a 2-es pálya tengelyén találhatók: dél-keleties szélirány mellett érintettek Budapest IV., XIV., XV., XVII. kerületének egyes részei.

SOROZATBAN NEGYEDSZER IS SKYTRAX-DÍJAS A BUDAPEST AIRPORT
A Budapest Airport immár sorozatban negyedszer nyerte el a Skytrax felmérése szerint az utasok szavazatai alapján a “Kelet-Európa legjobb repülőtere” címet. Az utas-elégedettségi díj történetében első ízben fordul elő, hogy egy kelet-európai repülőtér négy egymást követő évben nyeri el ezt az elismerést, folyamatosan megtartva vezető helyét.

(Fotók: Budapest Airport)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »