Több utas repült a SWISS és az Austrian Airlines járatain novemberben

A Lufthansa sztrájkok nyomán több utas repült a SWISS és az Austrian Airlines járatain novemberben, viszont a sztrájkok mintegy 100 millió euróval csökkentették a Lufthansa Csoport nyereségét.

A Lufthansa Csoport hozzávetőlegesen 7,6 millió utast szállított novemberben, ami 5,9 százalékos növekedésnek felel meg az előző év hasonló időszakához képest. A kínálatban elérhető utaskilométer 9,3 százalékkal volt magasabb, az értékesítés pedig 10,1 százalékkal nőtt, ennek következtében a kapacitáskihasználtság fél százalékponttal 75,8 százalékra nőtt.

Az Austrian Airlines tudta a legnagyobb mértékben növelni utasai számát: a növekedés 10,9% volt. Ettől némileg elmarad a SWISS bővülése: a légitársaság 4,3%-os emelkedést ért el. A két légitársaság növekedése többek között a Lufthansa-sztrájkra vezethető vissza, amely során a Lufthansa Csoport többi légitársasága nagyobb gépekkel közlekedett a Németországba induló, vagy onnan érkező járatokon.

November folyamán a pilótákat tömörítő Vereinigung Cockpit szakszervezet hat napra hirdetett sztrájkot. A Lufthansa mintegy 4 500 járatot volt kénytelen törölni, ami több mint félmillió utast érintett. A munkabeszüntetések a Lufthansa Csoport profitját nagyságrendileg 100 millió euróval csökkentik a negyedik negyedévben.

A sztrájkok ellenére a Lufthansa 5,8 százalékkal több utast szállított, mint az előző év azonos időszakában, amikor is a légiutas-kísérőket tömörítő UFO szakszervezet egy hétnapos munkabeszüntetést tartott, ami jelentős számú járattörléshez vezetett.

Hirdetés

A Eurowings jelenleg dinamikusan növekszik, 33,3 százalékkal növelte eladását, míg a kínálat 35,2%-kal volt nagyobb. Ennek következtében a kapacitáskihasználtság enyhén, 1,1 százalékos mértékben csökkent. A légitársaságnál különösen a hosszú távú járatok teljesítettek jól, az utaslétszám ezeken az útvonalakon megkétszereződött.

Akit érdekelnek a részletes forgalmi adatok, az itt megtalálja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »