LOT Budapestről naponta kétszer a London City repülőtérre repül jővőre

Ma a Külügyminisztériumban jártam, ahol a LOT bejelentette, hogy új járatot indít Budapestről a London City Repülőtérre.

Hirdetés

Kezdjük a London City Airporttal, ahol régen egy fél napot eltöltöttem a Dockland szélén, első olyan utunk volt lassan már tíz éve, amikor egy angol pubból irtunk külföldről először élesben cikket. Találtam róla néhány képet, betettem egy zenés képeslapba.

A reptér egy mesterséges szigeten van elhelyezve, valamikor London hidroplán kikötője volt. A kifutója nagyon rövid, viszont fél órára van a Dockland, ami ma már az egyik legfontosabb üzleti negyed Londonban a City után.

Ennyit az emlékekről, de a London City repülőtér a járatot unikummá teszi. Folytatom a sajtótájékoztatóval.

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter köszöntőjében kiemelte, hogy ez az új járat a Brexit után is elősegíti az angol magyar gazdasági kapcsolatok fejlődését.

LOT Budapestről

A képen háttal a miniszter, mellette a LOT vezérigazgatója, Kam Jandu és Szarvas Gábor a budapesti repülőtér igazgatói és a London City Airport menedzsere, Alison Fritzgerald.

LOT Budapestről

Rafał Milczarski, a LOT vezérigazgatója, alsó képemen háttal a miniszternek, korábban elmondta:

Európa legmodernebb és legdinamikusabban növekedő légitársaságaként büszkék vagyunk arra, hogy – a magyar partnereink támogatása révén – tovább folytathatjuk rendkívül gyors ütemű fejlődésünket Magyarországon. Ennek keretében új fejezetet nyitottunk a LOT történetében, most pedig a New York-i, chicagói és krakkói járatok elindítását napi két londoni járat követi. A Budapest-London útvonalon mintegy 1,4 millióan utaznak évente. London City Repülőtér a legjobb elhelyezkedésű repülőtér azok számára, akik a lehető legrövidebb idő alatt és a legkényelmesebb módon szeretnék elérni London üzleti negyedét. Biztos vagyok benne, hogy a magasabb szolgáltatási színvonal okán ez az új összeköttetés népszerű lesz a magyar utasok körében.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy 2019. február 19-től egy nap kivételével minden nap két járatot kínál a LOT Budapestről a London City Airportra az újonnan vásárolt Embraer 190-es repülőgépeivel. A London City Repülőtérről a legrövidebb idő alatt és a legkényelmesebben lehet elérni London üzleti negyedét. Így a menetrend lehetővé teszi a budapesti – elsősorban üzleti úton részt vevő – utasoknak, hogy éjszakázás nélkül bonyolítsák le egynapos londoni útjukat. A LOT jelenleg 60 főt foglalkoztat Budapesten, ami a Budapest-New York és a Budapest- Chicago személyzete.

A légitársaság bejelentette, hogy 2019 végéig 300 pilótát kíván felvenni a közép-kelet-európai régióból, akiknek egy része Budapesten állomásozik majd. A LOT hamarosan üzleti várót is nyit a budapesti repülőtéren.

Igazából a rendezvényre menet arra gondoltam, hogy bejelentik a LOT magyar légitársaságának megalakítását, de erről egyelőre nem eset újból szó. Viszont a LOT budapesti bázisa erősödik, Varsó mint fő célpont után, a tengerentúli járatokon kívül Krakkó és London is elérhető velük. Mivel egy gép nem hoz hasznot a földön, ezért napközbeni utak is logikusak lennének, szerintem várhatóak az újabb célállomások a 100 személyes Embraer géppel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »