Újabb LOT járatok Budapestről Európába

Frissítés a cikk tetején a londoni járat mai indulásáról. A LOT budapesti bázisa még egy géppel gyarapodik ez év őszétől.

Zenés képeslapon a ma reggeli járatindítás a Budapest Airport fotóiból.

Hirdetés

Eredeti cikk innen.

A lengyel nemzeti légitársaság tavaly májusban indította el Budapestről két tengerentúli járatát egy ide helyezett Dreamlinerrel, Boeing B787 repülőgéppel. Ime a repülőgép kivül-belül.

Aztán folytatódott az újabb járatnyitás tavaly ősszel először Budapest – Katowice viszonylatban, majd jött London unikum járat, hiszen a London City Airportra repülve az ember Dockland szélén, az új üzleti negyedben érkezik meg. A LOT budapesti európai járatok filozófiája pedig az, hogy reggel repülj, este gyere haza. A londoni járat ebben a hónapban indul.

Idén ősszel a program folytatódik Brüsszel és Bukarest irányába. Brüsszeli LOT járat ebben a figurában vasárnap kivételével repül majd, egy nap alatt lebonyolítható a tárgyalás, nem kell ott aludni. De Bukarest meg ráhordó járatként hozza viszi a tengerentúli utakra az utasokat. Oda majdnem délben indul az első napi járat, az Álomgép leszállása után, visszafelé még elérik vele New Yorkot vagy Chicago-t. Este is lesz még egy párja abba az irányba.

Katowice és Bukarest nemcsak a LOT saját járatait töltheti, hanem javítja Budapest átszálló pozícióját is. Amerikába is van még másik járat, kelet felé pedig Sanghaj, Peking is jó egy átszállásra.

A LOT tovább erősödik Budapesten, az őszi járatok kiszolgálására egy újabb Embraer E195 állomásozik majd nálunk, bár ki tudja, akkor már ezt az Embraer típust hogyan fogják hívni.

A címképet öt éve készítettem, amikor a retro festésű LOT Embraer Budapesten járt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »