Debrecen egyre erősödik, új Wizz Air moszkvai járat indul december közepén

Minden idők legerősebb októberi utasforgalmát érte el a Debrecen Airport. 2017. októberében, a tavalyi év októberéhez képest 44%-kal többen, mintegy 27110 légi utas vette igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét. Az idei növekedés folyamatos.

Hirdetés

Tamás László a repülőtér járatfejlesztési igazgatója szerint

A Debrecen Airport az első tíz havi utasforgalmát a javuló kihasználtságot mutató menetrend szerinti járatok mellett a különösen élénk nyári charterforgalomnak köszönhetjük. Az év utolsó 2 hónapját tekintve is optimisták vagyunk, hiszen az előfoglalási trendek folyamatosan javulnak és a kereslet is stabil. Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen menetrend szerinti összeköttetése Debrecennek. 2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben ill. a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is.

2017. december 18-án indul az új Wizz Air Moszkva járat, amellyel 8-ra bővül a menetrend szerinti járatok száma a Debrecen Airportról és a szomszédos országok régionális repülőterei közül egyedül Debrecenből lesz közvetlen légi összeköttetés az orosz fővárosba. A Wizz Air ingyenessé tette a kézicsomag szállítását is.

Az őszi és téli hónapokban a kultúrára, vallási turizmusra és városi vakációra szomjazók, Nyugat-Európa és Izrael nagyvárosait kereshetik fel közvetlen járatokkal ill. a hálózati partner-légitársaságunkkal a Lufthansával Európa legjobb repülőterén, a müncheni repülőtéren keresztül egyetlen átszállással szinte minden német városba, Európa szinte összes fővárosába és öt kontinens, több mint száz úti céljára utazhatnak el a Debrecen Airportról hetente akár háromszor is.

Forrás: Debrecen Airport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »