Wizz Air, a legzöldebb 16 gép a magyar flottában

Új Airbus A321neo gép Budapestre, új uticélok, jővőre 6 százalékos növekedés.

A videónkon az első Airbus A321neo érkezés Budapestre. Egy ilyen gép jön pluszban nemsokára, vele a Wizz Air budapesti flottája 14 tagúvá bővül, míg a légitársaság debreceni bázisán 2 repülőgép teljesít szolgálatot.
Az új járatokon a Wizz Air budapesti bázisának korszerű Airbus A321neo repülőgépei fognak közlekedni.

A légitársaság Európa egyik legfiatalabb – alig 4,7 éves átlagéletkorú – flottáját üzemelteti. Ennek köszönhetően utasonként és kilométerenként 57,7 grammos CO2 kibocsátásával 2019 augusztusában ismét a Wizz Air volt a legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező európai légitársaság.

A vállalatnak jelenleg összesen 271 darab Airbus A320neo és Airbus A321neo, valamint Airbus A321XLR repülőgépre van rendelése. Az új repülőgépekkel még hatékonyabbá válik a légitársaság működése, így a következő évtizedben további egyharmaddal csökkenhet az utasonkénti szén-dioxid-kibocsátás is.

Az Airbus A321neo – melyből a WIZZ budapesti bázisán már hat található – a legmodernebb technológiát képviseli a légiközlekedésben, zajterhelése 50 százalékkal alacsonyabb a korábbi modellekéhez képest, üzemanyag-fogyasztása 20, nitrogén-oxid-kibocsátása pedig csaknem 50 százalékkal kevesebb.

2020-ban a Wizz Air folyamatosan bővülő flottáján már 6,7 millió jegyet kínál utasainak Magyarországról, ez 6%-kal több helyet jelent az idei évhez képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »