Wizz Air gyakorlat a kecskeméti repülőbázison

Ősszel a Magyar Honvédség és a Wizz Air légitársaság megállapodást kötött. A szerződés tiszteletére Ferihegyen alacsony áthúzás volt, kamerámmal ezt láttam a pálya mellett.

A héten a megállapodás egyik részére vonatkozó gyakorlatot tartottak a kecskeméti katonai repülőtéren.

A Wizz Air kitérő repülőtérként használhatja a bázist, nem kell neki Debrecenbe, Bécsbe, vagy Pozsonyba repülnie. Kevesebb tartalék üzemanyagot tervezhet, az utasok, ha kell, gyorsabban juthatnak busszal Ferihegyre.


A Wizz Air új üzletágaként charter jártokat is indít, a közelmúltból két sportjárat. Fent a Magyar Atlétikai Szövetség csapata repül Budapestről Katowicébe. Lent egy női focicsapat utazik a Bajnokok Ligája meccsére St. Pöltenből Malmőbe.

Wizz Air videóink

A képen látható a kétféle lépcső mellett a normál utasokon kívül képesek mozgásában korlátozott utasokat is kiszállítani a repülőbázison. Másrészt ott áll a tanker is, amely üzemanyagot töltött a repülőgépbe.

A bázison állomásozik a két darab Airbus A319 szállítógép is, melyek láthatóak itt a szárny alatt. A katonai Airbuszokat ugyanígy kell kiszolgálni, mint a Wizz Air civil azonos családba tartozó repülőgépét.

Források: MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, Wizz Air és Baon pont hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »