Matt Hall az új világbajnok a félszezonos Red Bull Air Race versenyen

A balatoni jóslata az ausztrál pilótának bevált. Kiszámított biztonsági versenyzéssel Csibában harmadik lett, de megnyerte a világbajnoki cimet.

Martin Sonka a világbajnok gyorsan eldöntötte a meccset, nagyon akart és az első párbajban túlhúzta a G erőt. Már tegnap is kétszer vizsgálták emiatt, akkor megúszta, most meg begyűjtötte a büntetőpontot és végleg kiesett a versenyből.

A második párbaj körben a két VB esélyes közül a japán Muroya jobb időt repült a francia leVotnál, aki meg letarolta a pályát, 5 büntetőponttal mehetett zuhanyozni. Matt Hall biztonsági repülésére a másik francia, Mika Brageout egy over G-vel válaszolt és ez a büntetőpont okozta a francia kiesését.

41 videónk a Red Bull Air Race listánkon

Jött a legjobb négy, ahol Matt Hall számára csak az volt a kérdés, hogy ne legyen benne utolsó. Erről a kanadai Pete McLeod gondoskodott, aki lebontott egy kaput, másikat ferdén repülte, végül is az ausztrál harmadik lett ezen a futamon. Yoshi hazai közönség előtt nyert, és második lett a nagy veterán, Kirbly Chambliss.

A címképen a három világbajnok, középen a friss Matt Hall, jobbra a tavalyi Martin Sonka, balra a két évvel ezelőtti Yoshi Muroya.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »