Wizz Air elfoglalta Bécset, 3 géppel és 17 útvonallal bázist nyit a császárvárosban

London után a második klasszikus nyugat európai bázisát nyitja meg, a Wizz Air elfoglalta Bécset is, így hálózata Ausztriával 44 országra bővül.

Hirdetés

Váradi József vezérigazgató korábban kérdésünkre a link által jelölt cikkünk végén elmondta, hogy a Bécs-Pozsony-Győr arany-háromszögben szívesen nyitott volna bázist a magyar város repülőterén, de az Audival, a reptér többségi tulajdonosával a város nem tudott megegyezni. Ilyen tervekről beszélt a Repülni JÓ-nak a város polgármestere is a Győr-Pér reptér pálya hosszabbítási ünnepségén adott interjújában. Maradt Pozsony, ahova már berepülnek a Wizz Airbuszai és most a légitársasági tönkremenések miatt is felszabadult piacon nagyon helyesen a vezér lecsapott a császárvárosra.

Van mit nézni – 2010 videó a youtube.com/repulnijo csatornánkon

A WIZZ júniusban nyitja meg bázisát a bécsi nemzetközi repülőtéren egy Airbus A320 típusú repülőgéppel, amelyet két további Airbus A321 követ novemberben. A bécsi bázis gyors növekedésének köszönhetően már idén 17 alacsony viteldíjas Wizz Air-járat üzemel majd az osztrák fővárosból.

Wizz Air elfoglalta

A nagy gép megrendelésnél Dubajban, negyedik a vezérigazgató

Ma minden megváltozik az osztrák utazók számára. Most először Bécsbe is megérkeztek az igazán alacsony viteldíjak. A Wizz Air osztrák ügyfelei mostantól Bécsből is a lehető legalacsonyabb díjakon utazhatnak a Wizz Air kiterjedt hálózatában Európában és a kontinensen túl, élvezve Európa egyik legfiatalabb flottájának kiváló fedélzeti szolgáltatásait. Az új útvonalaknak köszönhetően más országok utazói is felfedezhetik Ausztria városainak és hegyvidékének szépségét. Új bécsi munkatársaink számára lehetőség nyílik, hogy Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársaságánál építsék karrierjüket. Bécsi bázisunk ezen felül további munkahelyeket teremt és támogat a légi közlekedésben és szállításban, valamint a vendéglátó- és turisztikai iparban. Biztosak vagyunk benne, hogy kiemelkedő értékű szolgáltatásainknak és széles járatválasztékunknak köszönhetően a Wizz Air az Ausztriából indulók és ide érkezők számára egyaránt az első számú választás lesz.

mondta Váradi József vezérigazgató a bécsi bázisnyitás bejelentésekor.

2018-ban a Wizz Air 450 000 ülőhelyet kínál ausztriai járatain, az év végére már heti 69 járatot indítva a bécsi repülőtérről. A legújabb WIZZ-útvonalak az üzleti és szabadidős utazók számára egyaránt széles választékot kínálnak: Gdansk, Tuzla és Várna áprilistól, Bari, Málta, Róma, Valencia és Tel-Aviv júniustól, míg Billund, Bergen, Dortmund, Kutaiszi, Lárnaka, Nis, Ohrid, Tenerife és Thesszaloniki novembertől válik elérhetővé Bécsből. Az új járatokra az egy útra, beleértve az adókat és a nem választható költségeket szóló jegyek már foglalhatók a wizzair.com oldalon akár 19,99 eurós induló viteldíjon.

Nemsokára Bécsben is

Wizz Air toborzó

A három gépes bázis listaáron 331 millió dolláros befektetést jelent a WIZZ részéről, és 120 új közvetlen munkahelyet teremt a légitársaságnál. Wizz Air legújabb bázisának kiszolgálására már megkezdődött a helyi munkatársak toborzása: a légitársaság nyílt napokat szervez mindazok számára, akik karrierjüket a WIZZ-nél repítenék a felhők fölé. A pilóták részére január 12-én és 13-án 9:00-tól tartanak toborzó napot a Roomz Hotel Vienna szállodában (Paragonstrasse 1, 1110 Bécs). A rendezvényre regisztráció szükséges a pilotrecruitment@wizzair.com címen. A légiutas-kísérők részére tartandó nyílt napokról hamarosan felkerülnek a részletek a WIZZ légiutas-kísérőknek szóló oldalára. (https://wizzair.com/hu-hu/informaciok-es-szolgaltatasok/karrier/legiutas-kiserok/)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »