Hatalmas útvonal fejlesztéssel a Wizz Air tovább növeli magyar piacvezető szerepét

A Wizz Air légitársaság 2024 júniusában két újabb modern Airbus A321neo repülőgépet állít üzembe a budapesti bázisán, és hat új járatot indít. Magyarország nemzeti légitársasága nagyszabású járatbővítése által az utazni vágyók hamarosan Brassóba, Brüsszelbe, Bukarestbe, Jerevánba, Stuttgartba és Valenciába is közvetlenül repülhetnek.

17 gép a magyar flottában

Az új A321neo repülőgépek érkezésével a Wizz Air budapesti flottája 16 tagúvá bővül, míg a légitársaság debreceni bázisán további 1 repülőgép teljesít szolgálatot, így a Wizz Air minden korábbinál több repülőgéppel szolgálja ki a magyar piacot. Ezzel a kapacitásbővítéssel a Wizz Air korábban soha nem látott nagyságúra, az előző év 115%-ára,

6,67 millióra növeli hazai kapacitását 2024-ben

amivel minden idők legnagyobb légitársaságává is válik Magyarországon. A légitársaság megszilárdítja abszolút magyar piacvezető pozícióját 38%-os piaci részesedéssel.

A Wizz Air folyamatosan fiatalítja flottáját vadonatúj Airbus A321neo modellekkel, jelenleg 4,2 év a repülőgépflotta átlagéletkora. A repülőgéptípus jelentős környezetvédelmi előnyöket is kínál. Jelenleg akár 50%-os fenntartható repülőgép-üzemanyagkeverékkel is repülhet, miközben 50 százalékkal csökkenti a zajlábnyomot, 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, valamint 20 százalékkal kevesebb szén-dioxidot és 50 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot bocsát ki, mint a korábbi repülőgép típusok. Ugyancsak a légitársaság rendelkezik a legnagyobb Airbus A321neo megrendeléssel Európában, így a további 300 repülőgép beszerzésének köszönhetően az évtized végére 500 tagúvá válik a flottája.

A Wizz Air a Magyar Olimpiai Bizottság partnere

A Wizz Air a kapacitásnövelésen kívül együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Olimpiai Bizottsággal a 2024. évi nyári olimpiai játékok alkalmából. A magyar csapat tagjait a partnerség értelmében a Wizz Air, mint a MOB hivatalos partnere szállítja az olimpiai játékokra, biztosítva nekik, hogy időben és kényelmesen jussanak ki a versenyek helyszínére. Az olimpikonok menetrendszerű járatokkal utaznak majd az ötkarikás játékokra.

Büszkék vagyunk arra, hogy tovább fejlesztjük magyarországi hálózatunkat, tovább erősítve ezzel piacvezető pozíciónkat, és hogy Magyarország valaha volt legnagyobb légitársaságként mi repíthetjük a magyar csapatot az olimpiai játékokra. Bízom benne, hogy 63 budapesti és 73 magyarországi útvonalunk közül mindenki megtalálja a neki legkedvesebbet, és hogy minél több utasunk fog együtt utazni a sportolókkal Párizsba

mondta az aláíráskor – címképen – Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

A Magyar Olimpiai Csapat támogatása mellett a Wizz Air a megszokottnál is több járatot üzemeltet majd Budapest és a Párizs-Orly repülőtere között, hogy a lehető legtöbb szurkoló tudja élőben is átélni az olimpiai élményt. Az Aranygép pedig a párizsi olimpián érmet szerző magyar sportolókkal a fedélzetén augusztus 12-én érkezik Budapestre.

Járatsűrítések és szurkolói különjáratok

A Wizz Air Párizs mellett az alábbi 12 útvonalon növeli budapesti járatainak sűrűségét: Alicante, Athén, Bázel, Glasgow, Madrid, Málta, Milánó, Nápoly, Nizza, Róma, Thesszaloniki és Tirana.

Továbbá különjáratokat is indít idén nyáron a magyar futball válogatott szurkolói számára a Németországban tartott labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseire Budapestről és Debrecenből egyaránt.

A fentiek alapján úgy tűnik, hogy a RYANAIR AZ IDÉN NEM TUD AZ ÉLRE TÖRNI.

Forrás: Wizz Air légitársaság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »