Adria Tehnika újabb öt évre a Bombardier CRJ repülőgépek márkaszervize

Tavaly nyár óta egy lengyel holding tőkeereje és most kanadai repülőgépgyár által adott hivatalos szervizjog meghosszabbítás erősíti az Adria Tehnika szlovén repülőgép karbantartó vállalat piaci helyzetét tovább Európában és a FÁK országokban.Fotó: Repülni JÓ

Tavaly nyáron jártunk a szlovén vállalatnál, amikor az ezredik repülőgép javítását ünnepelték. Ami egy kis Airbus volt, de ebből a számból a többséget a Bombardier CRJ, vagyis regionális jet sorozat gépei adták, köztük a képünkön előlről-hátulról jól látható Air India CRJ-200-asa.

Hirdetés

A vállalatot tavaly év végén szakmai befektetőként megvette a lengyel Linetech, de leányvállalatként az Adria Tehnika önálló maradt. Múlt héten a Montreálban aláírt szerződéssel a Bombardier újabb öt évre megadta és egyben kiterjesztette a márkaszerviz jogokat a leányvállalat számára.

A repülőgép karbantartás a repült óránként és repülési ciklusonként – ami egy fel- és leszállás – az előírásoknak megfelelően történik. Kezdve a kis éjszakai átvizsgálástól a nagyjavításig, amikor a gépet a hangárban szétkapják, majd újra darabonként átvizsgálva összerakják. A szlovén vállalat az összes CRJ típus – köztük a képen látható új CRJ1000 – karbantartása és javítása során már a gyár által kiadott módosításokat és frissítéseket is beszerelheti.

Maksimiljan Pele, a szlovén vállalat vezérigazgatója – a képen – a szerződés aláírásakor elmondta, hogy az eddigi 14 éves működésük alatt több mint 700 CRJ-t javítottak költséghatékonyan, és Európán kívül Indiából és Kínából is jöttek hozzájuk regionális gépek.


Fotó: Repülni JÓ

Növekszik a piac, a jelentősebb ügyfelek az angol Flybe, a német Lufthansa Regional, a holland SAMCO és az orosz Tulpar pedig továbbra is igénybe veszik a versenyképes szolgáltatásokat. A képen a Lufthansa Bombardier CRJ900 gépe a Hévíz-Balaton Repülőtéren.

(Forrás: Adria Tehnika Ljubljana Airport)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »