Az első európai vertiport teszt terminál felavatása Párizsban

Néhány napja Párizs mellett egy kis repülőtéren felavatták az első európai vertiport teszt terminált. Csak eVTOL repülőgépek részére.

Videó összeállításomban a német VOLOCOPTER viszi a fő szerepet. Repült a pilótás VOLOCOPTER, sajnos még utas nélkül. Az európai hatóságok egyelőre nem pártolják a pilótás-utasos tesztrepüléseket. A terminál előtt ott volt a VoloCity, amely már két utast szállíthat pilóta nélkül, magában repült már.

A városi légi mobilitás – az UAM teszt terminál létrejötte jelentős lépés, mert 20 hónap múlva kezdődik a párizsi olimpia, ahol már eVTOL légi taxik is közlekednének.

Az UAM magában foglalja az elektromos hajtású, függőleges fel- és leszálló repülőgépek (eVTOL) gyártóit, a repüléshez szükséges fizikai és digitális infrastruktúra szolgáltatóit. Továbbá a szabályozó hatóságokat, a technológiai ellátási láncot, a városokat, a kormányokat és még sorolhatnánk.

A Párizs melletti Pontoise-Cormeilles-i repülőtéren található új vertiport teszt terminál lehetővé teszi számos érdekelt számára, hogy különféle konfigurációkban, valós környezetben teszteljék a technológiákat és eljárásokat. Az élő repülőtéren való tesztelés lehetősége felbecsülhetetlen értékű, és elengedhetetlen az egész iparág fejlődéséhez.

A brit Skyports és a francia Groupe ADP vezetésével és mintegy 30 szereplő együttműködésével létrejött teszt terminál nyitott mindenki számára. Hasonló filozófiájú, mint nálunk a ZALA ZONE jármű ipari tesztpálya.

Néhány itt végezhető tevékenység: eVTOLgépek földi mozgási eljárások és töltési eljárások bemutatása Az utasok utazása a terminálon keresztül, beleértve a biztonsági és bejelentkezési folyamatokat, a videóban is látható biometrikus technológiákat, az utasok várakozását, ki-beszállását. Végül a felszállások, leszállások gyakorlása.

Szingapúrban már bemutatkozott a VOLOCOPTER Skyports duó, a régi együttműködés gyors fejlődésre ad reményt. Rövid már az idő az olimpiáig.

Forrás: VOLOCOPTER GmbH

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »