Dolderer a Red Bull Air Race új világbajnoka

Tegnap Indianapolisban a német pilóta, Matthias Dolderer nemcsak a futamot, hanem első világbajnoki címét is megnyerte.

A videó a legszebb pillanatokat gyűjtötte az idei szezonból csokorba, az előző német futamról irva már éreztem Matthiasban az erőt a világbajnoki trófea megszerzéséhez.

Tegnap néztem a futamot, ahol magabiztosan minden fordulóban ő repülte a legjobb időket mindig. Mat Hall, aki legutóbb kétszer is a második helyet hagyta meg Dolderenek, most is nagyon akart győzni. A legjobb négy között viszont az ausztrál pilóta egyből elnyírt szárnyvégével egy kaput. Dolderer ennek ellenére nem betlizett, hanem újra nagy időt ment, egy futammal a vége előtt már világbajnok lett. Még a gépben a szokásos harsány mozdulatokat elérzékenyülés kísérte, a leszállás utáni öröm pedig a címképen.

Hirdetés

Dolderer lassan érett be, ez már az ötödik szezonja, amit fölényesen nyer majd. Matthias mert előszőr gépet váltani, Zivko Edge 540V3-ra, azóta már minden menő ezzel repül. Remek a csapata, így örültek a hangárban a világbajnoki címnek a képen.

dolderer2

Magyar lány a menedzsere, Szalontai Zsuzsa, aki a Forma1-ből hozta a profizmusát. A szolid hajú Tobias Odewald meg az Extrától jött, ahol a legújabb standard műrepülőgépek fejlesztésében vett részt, ő felel a versenygép tökéletes műszaki állapotáért. A családi légkört tovább erősíti Matthias Stock, a kettes számú és helyszini taktikus. A papája Michael Stock elektronikai mérnök és műrepülő pilóta fejlesztette ki a csapatnak az adatgyűjtő rendszert, ami azt a kis szükséges pluszt támasztja alá a taktikában a világbajnoki címhez.

Dolderer jóban van a szerencsével is, az idén kétszer is hajszállal maradt versenyben az első körben, nem véletlenül hívja a csapatát MD21-nek. Másrészt imádja a közönségét, ragyogó szelfi készítő, ahogy azt a csúf időjárásos pesti verseny után tapasztalhattam.

szelfi

A lényeg, Matthias Dolderer német pilóta a Red Bull Air Race új világbajnoka. Gratulálunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »