Drón úszógumi mentés a tengeren, oda a romantika, de megmarad az életed

Megtörtént az első drón úszógumi mentés Ausztráliában, így nemcsak a filmben, hanem a valóságban is leáldozik a Baywatch angyalkák és kigyúrt angyalok ideje.

Drón úszógumi

Az ausztrál tengeri életmentőknél is beköszöntött a 21. század, amit a Baywatch angyalkákon felnőtt közönség bizonyára bánni fog. A képen látható bájos életmentők helyett egy semmilyen kinézetű drón szállítja majd a felfújódó úszógumit. Nemrég megtörtént az első ilyen éles életmentés, ami csak a véletlennek köszönhető.

Az egyik tartományi ausztrál kormány közel félmillió dollár támogatást adott a dróntechnológia bevezetésére. Az Ausztrál Life Guard Service élővédői éppen tanulták ezt a technológiát és edzettek vele, amikor jött a hívás, hogy egy pár a parttól távol a három méteres hullámokban sodródik az óceánban. A parancsnok már jól vezette a drónt, ezért nem habozott és pillanatok alatt a veszélyben levők fölé repült. A drónon van egy kamera, ezért azzal látva könnyen megtalálta őket. Ledobta nekik a közben felfújódó úszógumit, amivel a fáradt bajbajutottak kievickéltek a partra.

Az életmentő drónt Little Ripper-nek hivják, a címképen látható módon távirányítóval vezetik. Amit szállít, az egy felfújódó úszógumi, amit élesben itt a képen lehet látni.

Drón úszógumi

Azért nem teljes a Baywatch nosztalgia, mert a parton vagy az úszógumin levők elé csónakban még érkezhetnek, sőt érkeznek is mentőangyalok.

Drón úszógumi

Tűzoltást segítő drón Friedrichshafenben

Tavaly áprilisban az Aero Friedrichshafen nulladik napján délelőtt két világpremieren voltunk. Először a magyar Magnus eFusion elektromos hajtású kis repülőgép emelkedett a levegőbe, majd a csarnokban leleplezték a szintén elektromos hajtású norvég Equator P2 Xcursion hidroplánt.
Délután kivittek bennünket a bodeni tó partjára, ahol a kellemetlen szélben bemutatták a képeken látható jól megtermett katasztrófa védelmi felderítő és parancsnoki drónt, amely segített a tavon a kép alján levő csónakból dolgozó tűzoltóknak az imitált hajótüzet eloltani.
Drón úszógumi

Az életmentésben a gyorsaság a fontos, nem véletlen, hogy a Balatonon is a Ruppert a száguldó mentőhajó.
A drón nálánál is gyorsabb, lehet hogy már nyáron Bagyó Sándor által vezetett mentőszervezet ehhez hasonló drónokkal gyakorlatozik és életet ment majd a Balatonon?

Forrás: Surf Life Saving New South Wales

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »