Remote Tower, távoli toronyirányítás a HungaroControlnál a videómon

A HungaroControl székházában Menráth Gábor, a terület vezetője bemutatta működés közben a Remote Tower, vagyis távoli torony irányítás új projektjüket, amely egyelőre csak az előre nem látható helyzetek kezelésekor élesedik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér irányítására.

Hirdetés

Először kíváncsi voltam arra, mi az általános menete a repülőtéri torony irányításnak, mikor lép be a gurító irányító és mikor veszi át, vagy adja át neki a gépet a repülőtéri irányító.

A távoli toronyirányítás munkatermét egy hatalmas led fal uralja, amelyen különböző képernyő szűrésekkel látni az egész forgalmát a repülőtérnek. Menráth Gábor először ezt mutatta be, kapkodtam a kamerát a le és felszálló gépek követésére.

Remote Tower

Majd beülhettem az irányító pultba és az előttem levő különböző képernyőkön és paneleken kalauzolt végig.

Végül beszélt arról, hogy ez a közepes forgalmú repülőtereken világelső technológia nemsokára egy magyar repülőtér napi távoli toronyirányitását is átveszi. Hogy melyiket, azt megtudhatják a videóból.

Vlogger munkámat a Canon Magyarország – canon.hu – támogatja, köszönet érte.

A képeken Menráth Gábor, a címképen a jobb szélen, fotók HungaroControl.

2 hozzászólás a “Remote Tower, távoli toronyirányítás a HungaroControlnál a videómon” bejegyzéshez

 • 2018-02-05 11:28
  Permalink

  Nagyon érdekesnek találom fiam munkáját, mert ezekről nem tudtam, mivel Ő nem beszél (dicsekszik?) a családban erről. Legalább most többet tudok a munkájáról, hála az internetnek.

  Válasz erre
 • 2018-02-05 14:57
  Permalink

  Amióta láttam ezt a filmet és meggyőződtem róla, hogy milyen komoly irányító berendezések vannak,azóta nem fogok félni a repüléstől.

  Válasz erre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »