Dubai Airshow 2021 mobilképek a helyszínről és videónk

Múlt héten online voltam Közel-Kelet legnagyobb légi parádéján. Ezért nem találkoztam személyesen Aranyi Krisztinával, aki a helyi flydubai légitársaságnál kapitányként repül. Mikor láttam a közösségi médián, hogy ő is ott volt, kértem és kaptam tőle mobil képeket, amelyek eredetileg nem egy bejegyzésbe készültek.

Krisztina több mint tíz éve lett kereskedelmi pilóta, először egy cargo légitársaságnál repült Fokker 27-sen. Majd a MALÉVhoz került első tisztként Bombardier Q400 szintén légcsavaros repülőgépre. Utána az airBalticnál repült ugyanezzel a típussal. Végül a flydubai légitársaságnál Boeing 737-re váltott és ott szerezte meg a kapitányi csíkokat.
A dubai székhelyű flydubai hivatalos formációs repülésen vett részt a Dubai Airshow zárónapján. A légitársaság Boeing B737 MAX 8 repülőgépét az Al Fursan, az Egyesült Arab Emírségek légierejének műrepülő bemutató csapata kisérte.

Fotó: flydubai

Az idei Dubai Airshow legnagyobb szenzációja a Boeing B777X műrepülése. A legnagyobb üzleti siker pedig a magyar gyökerű Wizz Air légitársasághoz kötődik. A légi parádén Váradi József vezérigazgató 102 darab Airbus A321 gépet rendelt, ebben több a neo, kevesebb a nagy hatótávolságú XLR. Az ár is jó lehet az Indigo Partners még három légitársaságot érintő nagy bevásárlása miatt.

A honi légi társaságok – Emirates, flydubai, Etihad – remek légi felvonulást rendeztek. Kecskemét egykori és idei sztárjai, az Orosz Vitézek és a Szaúdi Sólymok mellett a hazai Al Fursan légi kötelék is kitett magáért.

A videóban feltűnik Udvarházy István magyar származású lízing guru, aki szintén bevásárolt. Míg korábban a monopólium ellen az Airbust győzködte a 350 típus kifejlesztésére, most a Boeinget ösztökéli, hogy lépjen végre a 797 ügyében. Udvarházy életéről pár éve írtam egy hosszabb cikket az Origónak.

A videó összeállításomban igyekeztem a a légi programra fókuszálni. Forrásként leginkább a Dubai Airshow és a kiállítók videó részleteit használtam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »