FACC osztrák cég újítása kézi csomag fronton

Diszkont légitársaságok a kis bőrönddel való utazást ösztönzik, de régebben nem ilyen repülőgépeket gyártottak.

Ha egy Airbus A320-A321 típusú repülőgépen minden utas felvinné a fedélzetre az apró bőröndjét, akkor azt a mai gépeken nem tudnák hova tenni. Erre startolt rá a FACC osztrák repülőgép alkatrészeket gyártó cég, és kifejlesztett egy új felső csomagtér rendszert nagyobb ajtóval. Ebben a hónapban megkapta az engedélyeket Amerikában és Európában is az utólagos beszerelésre.

FACC osztrák cég

Mit tud az ajtó? Hasassá teszi a felső tároló rekeszt és ezért 3 kisbörönd helyett 5, vagy 5 helyett 8 fér be egy ugyanolyan hosszú rekeszbe, mint korábban. 67 százalékkal nő a kapacitás, miközben a kompozitból készült új rekesz sokkal könnyebb, mint az elődje.

Az osztrákok figyelnek a nemzeti büszkeségre is azzal, hogy nemzeti légitársaságuk, az Austrian Airlines lesz a bevezető légitársasága ennek a praktikus újításnak.

FACC osztrák cég

A FACC cég ismerős már egy másik hasonló célú programból is. A kínai helyből felszálló légi taxi, az Ehang 216 kétszemélyes kabinjának súlycsökkentésén dolgoznak, több mint 100 kilogrammot céloztak meg a könnyítésben.

Forrás: FACC AG

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »