Forma 1 pilóták Ferihegyen, magángéppel érkeznek a versenyzők a hétvégi mogyoródi futamra

Sorban érkeznek a Forma 1 pilóták a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A július 30-án kezdődő Magyar Nagydíjon versenyzők, a szakértők és kísérőik reggel kilenc óra óta folyamatosan érkeznek az 1. Terminál forgalmi előterére. Zenés képeslapunkon láthatók a pilóták és gépeik.

Hirdetés

Már nem Bernie Ecclestone a főnök, ezért nem az ő fekete színű magángépe érkezett először, mint a korábbi években.

A brit Lewis Hamilton (Mercedes), a finn Kimi Räikönnen (Ferrari) és az ausztrál Daniel Ricciardo (Red Bull) nyitották a sort csütörtök reggel a Budapest Airport kisgépes termináljára érkezők között. A versenyzők és kísérőik saját sugárhajtású magángépeiken érkeztek, illetve érkeznek folyamatosan Magyarországra, és a repülőtérről kocsival vagy éppen helikopterrel mennek tovább Mogyoródra, a Hungaroring helyszínére.

Igazán nagy kisgépes forgalom azonban még csak ezután várható: a hétvégén érkeznek ugyanis a csapatok támogatói és kísérői, illetve a külföldi szurkolók – előbbiek közül sokan a Forma 1 pilótákhoz hasonlóan magángépekkel érkeznek Budapestre. A magángépes dömpingre a Budapest Airport maximálisan fel van készülve, az egyébként 12 repülőgép fogadására alkalmas 1. Terminál előtere a Magyar Nagydíj idejére speciális felosztást kap.

A tavaly kialakított 12 állóhely mindegyike nagyobb, mint amekkorára egy-egy kisméretű magángépnek szüksége van, az érkezők business jetjeit nem a parkolóhelyen kijelölt vonalra állítják, hanem egy előre kidolgozott eljárás szerint úgy, hogy a biztonságos távolság mindig meglegyen a gépek között. Így az 1. Terminál forgalmi előterén akár a számítások szerint 20-30 érkező gép is parkolhat.


Közben a reptér másik felén építik az új terminált részt

A ma érkező Forma-1 versenyzőknek nem sok pihenésben lesz részük a repülőút után: már az 1. Terminálon is szurkolók egész csoportja fogadta őket, és ma délután 16 órakor kezdődik Mogyoródon a hagyományos boksz utca-látogatás is, ahol a rajongók végignézhetik a csapatok kerékcsere-gyakorlását és autogramot szerezhetnek kedvenceiktől.

Forrás: Budapest Airport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »