Elektromos és hibrid hajtásrendszerek a repülésben előadás videón

A jövő a repülésben az elektromos és hibrid hajtásrendszerek oldalán található, tudhatjuk meg az idei Simonyi konferencián tartott előadásból. Az előadó régi ismerősünk, Dr. Balázs Gergely György, aki Siemens magyar vállalatánál vezeti az ilyen irányú kutatásokat és fejlesztéseket.

Az előadót tavasszal egy interjúban is bemutattuk és találkoztunk vele az idei friedrichshafeni kiállítás nulladik napján is az alábbi repülésen.

A hibrid hajtásrendszerben nemcsak hagyományos hajtóműves áramtermelő erőműre lehet gondolni, hanem kísérleteznek, méghozzá sikeresen a hidrogénnel is. A képen a hidrogénnel hajtott négy személyes Pipistrel gép szűzrepülése.

Elektromos és hibrid hajtásrendszerek

Végül a Simonyi konferencia miatt egy különleges videónk Simonyi Károllyal. Aki a videó operatőrével közös alma materében, a Puskás Tivadar Távközlési Technuikumban járva, talán a számunkra megtisztelő iskolatárs jelleg miatt, akkor csak nekünk adott videóinterjút Magyarországon.

Hirdetés

A vendégvideót készítette a Simonyi Károly Szakkollégium tanstúdiója, a Budavári Schönherz Studió. Rengeteg műegyetemi videóval ajánljuk az oldalukat nemcsak egyetemistáknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »