Hajóvásárlók sorozat a Travel Channelen

„Ha hajót akarsz építeni, talán nem is az a legfontosabb, hogy összegyűjtsd a mérnököket és a hajóácsokat, hanem, hogy felébreszd a vágyat a végtelen után „– így szól Antoine de Saint Exupéry mondása. A Travel Channel ma este kezdődő új sorozatának szereplői, akik épp hajót készülnek vásárolni, még csak most kóstolgatják a végtelen kékség adta szabadság ízét – és árát.

Hajóvásárlók
minden hétköznap este fél nyolckor a
Travel Channelen

Hajót vásárolni – legalábbis az USA-ban – nemcsak a jómódúak úri passziója vagy a vízimádók költséges hóbortja. A Travel Channelen július 24-én induló új sorozatban, a Hajóvásárlókban amerikai párok és családok első hajójukat szeretnék megvenni eltérő okokból, eltérő szempontok alapján és eltérő költségkeretből. Néhányuk a státuszszimbólumot keresi a különleges vízi járművekben, legtöbbjük azonban új, vízparti lakhelyük felfedezése, lehetőségeik teljesebb kiaknázása végett szeretné megtalálni az álomhajót.

Ilyen például az a Georgia állambeli család, akik a Lanier-tónál telepedtek le, és azért vásárolnának hajót, hogy elérhessék a tóparti éttermeket és az egyedülálló víziparkot. Egy másik család, aki miután a New Hampshire-i télből a floridai napsütésbe költözik, ráébred, hogy vízi járműre van szükségük, ha mindent ki akarnak élvezni, amit Panama City Beach nyújthat, a delfinnézéstől a szigetekre tett kirándulásokig. A fiatal seattle-i pár pedig szinte minden kipróbál mielőtt döntést hozna – például a világ első jacuzzi-hajóját és a fedélzeten való piknikezést. Megismerhetünk egy háromtagú családot is, akik az észak-karolinai Wilmingtont övező vízi utakat szeretnék bejárni az elkövetkező években. Többféle hajótípust kipróbálnak, miközben felfedezik a csodálatos óceánparti strandokat és a történelmi Riverwalk negyedet.

A Travel Channel a műsor beharangozása kapcsán idén első ízben támogatta a Kékszalag vitorlásversenyt, ahol a július 6-i Kékszalag Modellvitorlás Verseny Travel Channel Nagydíj névadó szponzora volt. A kis hajók megmérettetésén több mint 20-an indultak, a nyertes ifj. Csóka László lett, aki sikert sikerre halmoz etéren: ő a tavalyi győztes is, és a májusban Orfűn rendezett 2017. évi modellvitorlázó világbajnokságot ezüstérmese is. Egy interjúban azt mesélte, hogy a modellvitorlázás szeretetét édesapjától örökölte, és hogy kipróbálta az igazi vitorlásokat is, de a modellhajóknál „sokkal több az akció”.

Hajóvásárlók
minden hétköznap este fél nyolckor a
Travel Channelen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »