Hévíz a legkedveltebb európai úti cél címért versenyez egy online szavazáson

Tavaly Budapest volt a győztes, idén Hévíznek is lehetősége van arra, hogy elnyerje a legkedveltebb európai úti cél, vagyis a European Best Destination címet. Vajon mennyire segítheti ezt a Hévíz-Balaton repülőtér?

Több mint 300 turisztikai szervezet és az Európai Bizottság által létrehozott EDEN hálózat által indított versenyt 9 éve szervezik. Tavaly Budapest lett a győztese. 2020-ban pedig Hévíz került be a 20 esélyes város közé, olyan világvárosok mellé, mint Párizs, Madrid, Prága, Bécs és Athén. A jelöltek másik csoportja Európa gyöngyszemei, különleges helyei, már a jelöltek közé bekerülni is elismerés, mint az Oscar díj válogatón.

Az online szavazásos verseny célja az európai turizmus népszerűsítése. Hévízre pedig azért esett idén a szervezők választása, mert a város Európa legnagyobb természetes meleg vizű tavával rendelkező gyógyhely.

Megkérdeztük Papp Gábor polgármester úrtól – a képen a hévízi tófürdővel – Mi a szerepe a Hévíz-Balaton repülőtérnek abban, hogy Hévíz város 2020 évben Európa legjobb úti célja legyen?

A Hévíz-Balaton Airport jelenleg is működő reptere a térségnek, charter járatainak köszönhetően több ezer német ajkú vendég érkezik Hévízre és a környékre, illetve más országokból is bonyolít vendégforgalmat. A repteret működtető Kft. száz százalékban önkormányzati tulajdonú. A reptér fejlesztése folyamatos, az idei évben jelentős forrást fordíthatunk ismét fejlesztésekre, reptéri beruházásokra. A 2020 legjobb úti céljai közé választott városok esetében az erre érdemesnek tartott településeket vizsgáló bizottság az adott település eddigi és idei évre tervezett fejlesztéseit is figyelembe vette. Megítélésük szerint Hévíz komoly eredményeket tudhat már e téren maga mögött, és idei évi terveink, melyekben jelentős „tétel” a reptér-beruházás is, ugyancsak figyelemre méltóak. Így függ tehát össze a reptér és a 20 legjobb úti cél kérdése ebben a megközelítésben

Szavazzanak 2020 február 5-ig és nyerjenek,
a link a hivatalos oldalra viszi Önöket

Egy ember minden online eszközéről – asztali gép, táblagép, laptop, mobil – egy-egy szavazatot adhat le, amit 7 nap után megismételhet. A várost ebben a versenyben online támogatók használják ki a több szavazat leadási lehetőséget. A hivatalos oldalon pedig iratkozzanak fel a nyereményjátékra.

Mindez tavaly történt a Hévíz-Balaton repülőtéren, mikor a magyar katonai szállítógép a repülőtér megközelítéseket gyakorolta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »