Hőlégballon világbajnokság Szegeden 2024-ben

A FAI (Fédération Aéronautique Internationale) CIA (FAI ballon szakág) a hétvégén tartotta éves közgyűlését Rómában. Egyik napirendi pont a 2024-es világbajnokság helyszínéről szóló döntés volt, melyre Szeged mellett Mallorca pályázott. A végső szavazáson a Plenáris ülésen Szeged nyert.

A döntés értelmében 115+5 versenyző vehet részt a versenyen. A plusz 5 induló az előző világbajnokság – amit idén szeptemberben fognak megrendezni Muraszombaton, Szlovéniában -, dobogósaiból és női, illetve az ifjúsági világbajnokból áll össze. Ezzel az eddigi világ legnagyobb létszámú Világbajnokság szervezésére nyílt lehetőség a Szegeden.

Ebben az évben is több nemzetközi sportesemény helyszíne lesz a Szegedi Regionális repülőtér: a megszokott rendezvényeken túl Szegeden szervezik júliusban a vitorlázórepülők a 67. Nemzeti Bajnokságát, majd röviddel azt követően a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség szervezésében a korábban Matkópusztára tervezett 37. FAI Vitorlázórepülő Világbajnokságban lehet gyönyörködni, melyről részletesebben az alábbi linken lehet tájékozódni.

A nyár végére is akad még látnivaló a repülőtéren, hiszen a Vitorlázórepülő modellező F5J Világkupa, majd rögtön azután a FAI F5J Vitorlázórepülő modellező világbajnokság. Szeptemberben a megszokottak szerint pedig jön a SZIA Szeged International Airshow és a CE Cup, vagyis a hőlégballon Közép-Európa Kupa.

Forrás: Szegedi Közlekedési Társaság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »