LOT 90 éve plakátkiállítás Budapesten videónkon

A Lengyel Kultúra ad otthont a 90 évnyi varázsLOT – időutazás a Lengyel Légitársaság történetében című plakátkiállításnak, ahol kameránkkal a 2019 január 9-én rendezett megnyitón jártunk.

A kiállítás korabeli plakátok megjelenítésével felöleli a LOT lengyel nemzeti légitársaság 90 éves történetét, amit mi a videóban néhány korabeli repülőgép archív képével színesítettünk, többségük járt Budapesten. A gépekről korábban készítettünk egy nagyképes összeállítást.

Hirdetés

A lengyel-magyar két jóbarát szlogenje abban is megtestesült, hogy a LOT első külföldi bázisát Budapesten hozta létre. A videónk végén látható Dreamliner típus Budapestről repül a tengerentúlra, Chicago-ba és New York-ba, kisebb gép pedig Krakkóba és februártól a London City Airportra.

LOT 90 éve

A videó címképén is látható légikisasszonyok korabeli ruhákban Budapesten egy retro festésű LOT repülőgép előtt állnak a betonon. Közben a Hölgypilóta bloggerina is publikált egy cikket ebben a témában.

A kiállítás február 9-ig ingyenesen látogatható a Lengyel Intézet nyitvatartási idejében. A Lengyel Intézet a Nagymező utca és Andrássy út sarkán található, pontos címe: 1065 Budapest, Nagymező utca 15.

Fotók: Repülni JÓ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »