Lufthansa Csoport szárnyal Magyarországon

Antal Gábor, a Lufthansa Csoport magyarországi vezetője sajtótájékoztatón ma bejelentette, hogy az év első kilenc hónapban öt légitársaságuk 1,36 millió utast szállított Magyarországon, 1 százalékkal többet, mint egy éve, a magyarországi jegyeladás pedig 2 százalékkal haladta meg az előző évi bázist.

Antal Gábor – címképünkön jobbról – szerint a magyarok utazási kedve mind az üzleti célú, mind a szabadidős utazásokra jelentősen megnőtt. A Lufthansa, a svájci SWISS, az osztrák Austrian, a Brussels Airlines és a Eurowings járatai telítettek, a csoport által a régióban kiszolgált 30 repülőtér közül a Budapest-Frankfurt járaton a legmagasabb az utaslétszám és a kapacitáskihasználtság. A társaság az ülésszámot 4 százalékkal emelte a régióban, a magyarországi kínálatát pedig heti 166 járattal összesen 9 százalékkal emelte az idei nyári menetrendben, így a Lufthansa Csoporton belül a régió legjobban teljesítő országa lettünk.

A Csoport változatlanul piacvezető Magyarország és Észak-Amerika közötti útvonalakon, mert Magyarországról három járatukon is a legrövidebb idő alatt érhető el az óceán túlpartja, így nem csoda, hogy tízből négy utas választotta a Lufthansa csoport járatait.

Lufthansa Csoport

A vidéki reptereken is erősítettek. Debrecenből – a képen az áprilisi járatnyitás – már hetente háromszor egész évben közlekedik a Bombardier CRJ900 gépük Münchenbe. Méghozzá szeptembertől már nem reggel, hanem dél körül, így kiválóan elérhetőek a transzatlanti csatlakozások, a debreceni utasok hatoda Észak-Amerikába repül tovább. A sikerekben nagy szerepet játszott a 29 ezer forintos oda-vissza jegyár, ami alacsonyabb mint a vonat vagy az autó költsége. De a cívis városból New York is már 122 ezer forinttól elérhető, szintén retúr jeggyel.

Hirdetés

A Hévíz-Balaton repülőtérről pedig négy százalékkal nőtt a charterforgalmuk, bár oda jövőre már nem repülnek néha-néha Boeing 737 Classic gépek.

Antal Gábor arra is büszke, hogy nyáron a magyar olimpiai csapatot a csoport légitársasága, az Austrian vitte hat alkalommal az olimpiára, ahol a személyzetben magyarul is beszéltek.

eloadas

Boris Ogursky, a képen balról, a Deutsche Lufthansa AG szóvivője közölte: az év első kilenc hónapjában az árbevétel 1,8 százalékkal, 23,9 milliárd euróra csökkent, a kiigazított üzemi eredmény 0,9 százalékkal, 1,677 milliárd euróra mérséklődött, de az egész évre várt eredmény a tavalyi szint körül fog alakulni.

A Lufthansa Csoport a flotta modernizálásában is élen járt, néhány új repülőgép típust a linkeken részletesen is bemutatunk. A német légitársaság a múlt hónapban végleg elbúcsúztatta a Boeing 737 Classic gépeit, februártól pedig a világon elsőként a Lufthansa üzemelteti jelentősen jobb paraméterekkel rendelkező új Airbus A320neo-t, amely rendszeresen közlekedik Budapestre is.

Ugyancsak februárban érkezett meg a SWISS új első Boeing 777-300ER típusú, nagy távolságú repülőgépe. Szintén a SWISS-nél mutatkozott be a világon elsőként júniusban a világ legújabb fejlesztésű keskenytörzsű gépe, a Bombardier CS100-as, amelyet a Zürich – Budapest útvonalon próbálhatnak ki a magyar utasok.

A Lufthansa 2017 elejétől veszi használatba az első tíz Airbus A350-900 utasszállítóját Münchenben. Eleinte valószínűleg a Delhibe és Bostonba repülő járatokon fogja használni az új gépeket. Az A350-900 fedélzetén 293 fő utazhat: 48 az üzleti, 21 a prémium turista, és a 224 a turista osztályon.

Ofer Kisch, nyitóképen balról, a Lufthansa Csoport regionális vezetője kiemelte: a régióban 2017-ben is növekedést várnak. A csoport 15 ország több mint 30 repülőterére üzemeltet járatokat Közép-Kelet-Európában. Más, például mediterrán térségekhez képest a régiót biztonsága, politikai stabilitása miatt egyre többen választják úti célul.

szemcsi3
Fotók: Repülni JÓ

A Lufthansa Csoport nemcsak a modern flotta üzemeltetésében, hanem a digitális megoldások fejlesztésében is élen jár. Ezek közül a leghasznosabb egyelőre még csak angolul a Legjobb Ár Kereső, amit később majd külön egy videóban részletesen bemutatunk. Ha az utas rugalmas a repülési napokban, akkor ebben a keresőben nyolc hónapra előre megtalálhatja a legjobb árat.

A Lufthansa az appok világában közel hozza a repülőgépeit, a mobiltelefon betehető az új képen látható térlátó masinába, a virtuál boxba, a pilótafülkétől a különböző osztályokon át a csomagtérig 360 fokos nézelődés igazi élmény.

Lufthansa útikalauz is segíti az utazni vágyókat, illetve poggyászfeladáskor megnyílik az eJournal, száznál több lapot is letölthetünk a saját eszközünkre, hogy legyen mit az úton vagy a célállomáson olvasnunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »