Wizz Air: több nőt a pilótafülkébe

A légitársaság stílszerűen a nemzetközi nőnapon jelentette be „She Can Fly” kadétprogramját. Célja a női pilóták karrierjének támogatása.

Mivel a női pilóták aránya az iparágban mindössze 5 százalékra tehető, a Wizz Air ebben a szakmában is elkötelezett a nemi sztereotípiák lebontása és a nemek közötti egyenlőség támogatása mellett. A 18 év feletti nőknek szóló új pilótaakadémiai program egyedülálló, egyszerű és pénzügyileg is kedvező lehetőséget biztosít azoknak, akik a Wizz Air kereskedelmi járatainak pilótái szeretnének lenni. A képzési program – amelyre pilótatapasztalat nélküli jelentkezőket is várnak – 18 hónapig tart, és a magyarországi Trener Flight Academy együttműködésével zajlik. A légitársaság elkötelezett amellett, hogy évente további húsz helyet biztosítson azoknak a nőknek, akik szintén úgy gondolják, hogy a nemek közötti korlátoknak ideje repülniük.

BOLDOG NŐNAPOT!

Az integrált ATPL-program az Ab-Initio képzéssel kezdődik, amely során a kadétok elsajátítják a pilótává váláshoz szükséges elméleti ismereteket, készségeket és magatartást. A sikeresen végző kadétok tovább léphetnek a haladó képzésre, amely magába foglal egy öthetes átképző tanfolyamot az Airbus A320-as repülőgépcsalád üzemeltetéséről. Ezt követően a jelentkezők Wizz Air-specifikus képzésen vesznek részt, mielőtt teljes jogú elsőtisztekké válnak a légitársaságnál.

A „She Can Fly” kadétprogram egy kiváló lehetőség; a légitársaság elkötelezettségét a program iránt mi sem jelezhetné jobban, mint a példátlanul kedvező tandíj. A kadétoknak a tanfolyam kezdetén 800 eurót kell befizetniük, a fennmaradó 60 668 eurót a Wizz Air előlegezi meg, amennyiben a jelentkező a képzés ötödik hónapját követően megfelel az előírt követelményeknek. A tandíj összegét a kadétok a sikeres pilótavizsga után hat év alatt, egyenlő részletekben fizethetik vissza.

Nőnap a Hölgypilóta blogunkon

A Wizz Air pilótaakadémiáján keresztül csatlakozó kadétok, beleértve a „She Can Fly” program jelentkezőit is, lehetőséget kapnak arra, hogy egy folyamatosan bővülő, fiatal, ultramodern és fenntartható Airbus flottát repítsenek több mint 900 útvonalon, több mint 50 ország közel 200 úti céljára. A pilótanövendékek támogatása részét képzi a Wizz Air ambiciózus terveinek, amely szerint 2030-ig több mint megháromszorozza, azaz 500 repülőgépesre növeli flottájának méretét – a cél megvalósításához pedig megközelítőleg 4600 új pilóta felvétele szükséges.

A jelentkezők a Wizz Air Pilótaakadémia oldalán regisztrálhatnak a programra

Forrás: Wizz Air légitársaság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »