Sajtótájékoztató és kis foci a Red Bull Air Race hétvégi budapesti futamáról

Sajtótájékoztató volt tegnap a gyorsasági repülőversenyről a Duna felett, a végén egy kis focival fűszerezve, amiről videót is készítettünk.

Hirdetés

Az idén immár 11. alkalommal tér vissza Budapestre a Red Bull Air Race világbajnoki sorozat, amelynek elismerten az egyik legizgalmasabb helyszíne a magyar. Egyrészt a fővárosunk impozáns helyszínt biztosít a felfújható kapuk között zajló, versenynek – háttérben a Parlamenttel és a Budai Várral, másrészt pedig már a futam rajtja is tartogat izgalmakat, hiszen a Masters-mezőny hagyományosan átrepül a Lánchíd alatt, ami hatalmas élmény nemcsak a nézőknek, hanem a versenyzőknek is.

A Red Bull Air Race budapesti hétvégéjén szombaton és vasárnap is 11 órakor kezdődik a program – az első napon a szabad- és időmérő edzéseket, a másodikon a Masters és Challenge kategória versenyét láthatja a közönség.

Vegyen részt Red Bull Air Race játékunkban

Versenyen kívüli programok közül Besenyei Péter szombat délutáni és vasárnap verseny előtti bemutatóját sokan várják. De a nézők láthatnak extrém kerékpáros bemutatókat, vasárnap 15.40 órakor rövid koncertet ad a Ludwig hajón a Welhello – ezt a Duna mindkét partjáról élvezhetik a nézők – a megnyitón pedig Lábas Viki énekli a Himnuszt, Farkas Izsák hegedűkíséretével. Mi meg egy zenés képeslapot mutatunk a sajtótájékoztatóról.

Martin Sonka cseh pilóta győzni jött Budapestre, jelenleg is az élen áll. „Elég nehéz szavakkal leírni, mit éreznek a pilóták, amikor ebben a gyönyörű környezetben, a város szívében, a sok lelkes magyar szurkoló előtt teljesítik a pályát. És az a pillanat, amikor berepülsz a pályára, át a Lánchíd alatt… Nos, az tényleg elképesztő és valami olyasmi, amit csak itt tapasztalhat meg az ember. Számomra ez afféle hazai versenynek is tekinthető, hiszen minden évben rengeteg szurkoló érkezik Csehországból, hogy nekem drukkoljon. A támogatásuk sokat jelent, az idén szeretném a lehető legboldogabbá tenni őket, s ezt úgy tehetem meg, ha jó eredményt érek el. Tavaly csalódottan távoztam Budapestről, mert a repülésem utolsó másodperceiben a szabályosnál nagyobb G-hatást húztam magamra” mondta az egyébként civilben vadászpilóta versenyző.

Martin Sonka a sajtótájékoztató végén labdajártasságáról is tanúbizonyságot tett, amikor Száz Kitti freestyle futball világbajnokunk a videónkon látható trükkökre tanította.

Végül beszélgettünk Besenyei Péterrel, az erről készült anyagot holnap olvashatják.

Címfotó Repülni JÓ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »