TAP Portugal szárnyal, idén már 10 hónap alatt meghaladta a tavalyi évi utasforgalmát

TAP Portugal rekordját friss utazási élményekkel is fűszerezem, mert szeptember elején jártam a légitársaság támogatásával Lisszabonban és Portóban.

Hirdetés

Előszőr nézzük a számokat. Tavaly a portugál nemzeti légitársaság egész évben géphiánnyal küszködött, többek között ennek esett áldozatul a budapesti járat is. 2016-ban 11,7 millió utast szállított, az idén meg már 11,9 milliónál is többet az év első tíz hónapjában.

Az idén nőtt a gépszám, illetve okosan vontak be alvállalkozókat az utak repülésére. Az egyik fő géppel, az Airbus A319 típussal visszatértek Budapestre, de rugalmasan kezelték az igényeket. Én például csütörtökön és hétfőn egy alvállalkozó által üzemeltetett Boeing B767 típusú géppel repültem Budapest és Lisszabon között, amely szinte teljesen tele volt.

Nem véletlenül írta Szolnok Péter, a légitársaság magyarországi képviseletének vezetője a rekord kapcsán:

A TAP Portugal javított az eddigi load-factor mutatókon is, és kiemelkedően Brazíliába tartó járatokon ahol a 92%-os telítettséggel üzemeltünk. A budapesti járat is magas, eddig 82,6% -os eredményt ért el. A téli heti hat napokon üzemelő Budapest-Lisszabon járat is igen népszerű, és nagy érdeklődésnek örvend, ami nem meglepő, hisz a luzitán fővárosban még mindig kellemes 22°C feletti idő várja az odalátogatókat.

Hogy ott mit láthatnak, arra ajánlom Egy nap Lisszabonban négy videóból álló sorozatomat.

ABCD

Szerintem nem véletlen, hogy a legerősebb piacokon volt a rekord növekedés, amit talán a légitársaság fő befektető személye, a képen látható David Neeleman köt össze. Európa, USA, Brazília, ahol a JetBlue és az Azul is a befektető érdekeltségébe tartozik a TAP Portugal mellett.

TAP Portugal szárnyal

A társaság két fő repülőgép típusa jelenleg európai, amelyek hetente több mint 2500 járatot repülnek. 66 darab Airbus és 21 darab ATR-72 a flotta, utóbbi a TAP Express rövidtávú járatait szolgálja ki. A címképen látható bájos légikisasszony is a Lisszabon – Portó járaton egy ATR-ben állt nekem modellt. Itt is érvényesült a rugalmas piac kezelés, hiszen hétfőn reggel már egy kétszer akkor kapacitású Airbus A319 géppel tértem vissza Lisszabonba. Az Airbuszok nagy többsége az A320-as család gépe, de repülnek kétfolyosós A330 gépekkel is. Egy különleges festésű ilyen géppel nagy marketing értékű bemutató repülést hajtottak végre a Red Bull Air Race portói futamán.

Sőt, a gépparkot brazil Embraer E190 családdal tervezik bővíteni.

Forrás TAP Portugal és az utazásom, Péternek külön köszönet érte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »