Újabb kínai nyitójárat az egykori császárvárosból Hszianból videónkon

Szombaton érkezett Budapestre az első menetrendszerinti járat Hszianból, a Dreamliner ott furult el a közelemben.

A körülbelül 13 milliós lakosságú, 3000 éves Hszian Senhszi tartomány székhelye és egyben legnagyobb városa. Pekingtől mintegy 900 kilométerre délnyugatra fekszik, fontos ipari és pénzügyi központ, és turisztikai szempontból is fontos értéket képvisel. Itt található minden idők egyik legnagyobb régészeti felfedezése, az első kínai császár sírját őrző 8000 agyagkatona, valamint Kína legjobb állapotban fennmaradt, 11 kilométer hosszú városfala a ráépült 13 emeletes pagodával. A videómban mindez látható is a városi imázsfilm részleteiben.

Az új célállomás szombatonként érhető el úgy, hogy a China Eastern leányvállalata, a Shanghaj Ailines Dreamlinere közbenső leszállást végez Budapest és Sanghaj között.

Csütörtökön érkezett a kék-fehér szinezésű kantoni nyitójárat, amit a China Southern légitársaság repül, bővebben videóval, hanginterjúval a korábbi cikkben.

Peking, Sanghaj, Csungking és Ningbo, Kanton és Hszian mellett augusztuban hetedik kínai városként Sencsen is csatlakozik a közvetlen magyar-kínai légi összeköttetéshez, heti 20 járattal. Ez jelentős emelkedés a koronavírus-járvány előtti léptékhez képest: 2019-ben, a repülőtér eddigi legforgalmasabb évében 220 000 utas érkezett légiúton Kínából Magyarországra. A hálózatbővítés lehetővé teszi, hogy ez a szám több mint 400 000-re nőjön. Mindemellett a belly cargo, vagyis a repülőgépek alsó fedélzetén szállított áru mellett a dedikált cargo összeköttetések száma is jelentősen növekedett az elmúlt években ezen az útvonalon, így napjainkra a Budapest Airport stratégiai jelentőségű elosztóközponttá vált a Kínából érkező áru számára. Többek között Budaperst-Csengtu között ingázik a magyar állam Airbus A330 cargo gépe is.

Címképünkön az ollókat viszik a szalagátvágáshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »