Utazás Kiállítás 2017 két hét múlva, repülés szinte csak utazási csomagokban

Két hét múlva csütörtökön nyílik az Utazás Kiállítás 2017 a kőbányai vásárvárosban. Oroszország lesz a külföldi és Győr megyei jogú város a belföldi díszvendég, ezért a Hungexpo a sajtótájékoztatót stílszerűen a Matrjoska Bisztróban tartotta.

Az elmúlt 2-3 évben egyre kevesebb repülőtér és légitársaság szerepel saját megjelenéssel az Utazáson, idén kik jönnek, kérdeztem Rafay Jánost, az Utazás kiállítás szervezőjét. Ő egyedüli, lassan visszajáró repülési kiállítóként a bécsi repülőteret említette, akik a magyar közönségnek olyan ajánlatokat hoznak évek óta, amelyet a Budapest Airportról nem lehet elérni.

Az üzletág igazgató két okot emlitett a piac átalakulásáról, a légitársaságok elmaradásáról. A légitársaságok egyre inkább az internetes értékesítési csatornát alkalmazzák, másrészt az ottani direkt vásárlás mellett a csomagértékesítés került előtérbe. Amikor a turisztikai szolgáltatások, szállás, egyéb programok magukba foglalják a repülőjegyet is. Érdemes kijönni, mert utazási csomagok és hozzá vásári kedvezmények nagy számban és összehasonlithatóan az idén is lesznek, a kiállítók az online katalógusban előre megismerhetőek.

Hirdetés

Tavalyi emlékeim alapján a sajtótájékoztató után telefonon megkérdeztem Tóth Attilát, az Aviareps képviselet vezetőjét, aki elmondta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a schwehati reptér standján idén is ott lesznek a Bécsből induló EVA Air, Ethiopian Airlines és Condor járatokkal. Lehet, hogy találkozunk indén is a szolnokiak standján a Reptár interaktív repülőmúzeummal is.

A képen Szevasztyanov Igor, az Oroszországi Föderáció Budapesti Nagykövetségének főtanácsosa, aki a sajtótájékoztatón a külföldi díszvendéget, Oroszországot képviselte. Kérdésemre a főtanácsos elmondta, hogy folynak tárgyalások Budapest és Szentpétervár, valamint Budapest és Kazany közötti közvetlen légi járatokról, amelyek még nem zárultak le. Másrészt az orosz turisták által nagyon kedvelt Hévíz és Balaton irányában is lesznek Moszkvából az idei szezonban közvetlen járatok, hogy charter vagy menetrend szerinti formában, az még folyamatban van.

Kaptunk egy kis ízelítőt az Utazáson is várható orosz vendéglátásból a Matrjoska bisztróban. Heringtorta, különböző saláták, marlenka sütemény mellé az orosz tea mellett nekem a kvasz, a kenyérből erjesztett ital ízlett a legjobban. A hangulatról pedig a harmonika zene, orosz ének és tánc és a képen látható hölgyek által kínált csöppnyi vodka gondoskodott, mindez várja az érdeklődőket a jövő héten a Hungexpón is.


Háziasszonyunk, Juhász Natasa a Matrjoska babával

Még egy apróság is a végére. Budapest standja Oroszország mellett lesz, széles sportattrakciós kínálattal, az Úszó VB mellett a Red Bull Air Race július eleji budapesti futamával, érdemes oda is benézni.

További részletek az Utazás kiállitás oldalán, a korábbi évekről cikkeink pedig az Archívumunkban olvashatóak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »