Wizz Air az Év Légitársasága, aki korai utasfelvételi pultot nyitott Ferihegyen

Kitüntetés és gyorsabb utasfelvétel, friss hírek a Wizz Air légitársaságtól.

Hirdetés

A Wizz Air korai utasfelvételi pultot nyitott a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, hogy a Magyarországról utazóknak kevesebbet kelljen várakozniuk a nyári hónapokban. A korai utasfelvételi pult (early check-in desk) 06:00 és 18:00 óra között, a 2/B terminálon várja május 6-tól a Wizz Air utasait. A pultnál legkorábban 3, legkésőbb 2 órával a járat indulása előtt lehet elvégezni az utasfelvételt és a csomagfeladást. A ferihegyi extra utasfelvételi szolgáltatás minden utasnak díjmentesen jár.

A gép egy Antonov An-2, amely a helyiek szerint egykoron a Wizz Air megalakulásakor az üzembentartási kérelem érdekében vásárolta a légitársaság az Airbus A320 repülőgépek előtt. Szerintünk ez 2003 évben lehetett, aztán az első Airbuszok okán feleslegessé vált és eladták.

További 17 videó a Wizz Air lejátszási listánkon

Továbbra is lehetőség van az online becsekkolásra a wizzair.com honlapon és a Wizz Air mobilalkalmazásában – ülőhelyfoglalással akár 30 nappal, anélkül pedig 48 órával az indulás előtt. A Wizz Air és a Budapest Airport további fejlesztésekkel is készül a nyárra. Hamarosan önkiszolgáló csomagleadó pultot alakítanak ki, amely még tovább fogja gyorsítani az utasfelvételt.

Idén várhatóan 6 millió utas választja a Wizz Airt Magyarországon, a legnagyobb részük a nyári hónapokban. A vakációk alatt így jelentősen megnő az utasforgalom a repülőtéren. A korai utasfelvételi pultot azért nyitottuk, hogy a nyári utazás még komfortosabb legyen. A kibővített check-in kapacitás rövidebb sorokat és kevesebb várakozást jelent majd utasainknak. Az újítás mindenkinek kényelmesebbé teheti az utazást, és különösen nagy segítséget jelenthet azoknak az utasoknak, akik vidékről vagy külföldről érkeznek, így sokszor eleve korábban érkeznek a repülőtérre. Az új szolgáltatás minden utasunknak ingyenes – függetlenül attól, hogy rendelkezik-e WIZZ Priorityvel, illetve egyéb kényelmi szolgáltatással vagy sem

mondta el Radó András, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere.

2019-ben a Wizz Airt választották Az Év Légitársaságának az Air Transport Awards-on, az egyetlen olyan nemzetközi díjkiosztón, ahol minden jelentős kategóriában kitüntetik a légiközlekedés legjobbjait. A díjat a képen látható Stephen Jones, a Wizz Air Hungary vezérigazgató-helyettese és ügyvezető igazgatója vette át néhány napja a görögországi Ekaliban.

A 2019-es elismeréseket közösen ítélte oda a légiközlekedési szereplőket tömörítő Hermes – Air Transport Organization, valamint az iparág jelentős szaklapja, az ATN – Air Transport News. A zsűrit az ágazat legrangosabb szakemberei alkották: Henrik Hololei, az Európai Bizottság mobilitáspolitikai és közlekedési főigazgatója, a zsűri elnöke, Jeff Poole, az európai légiforgalmi irányító szervezeteket tömörítő CANSO főigazgatója, Robert Deillon, a Hermes – Air Transport Organization alelnöke és Charles Schlumberger, a Világbank vezető légiközlekedési szakértője.

Wizz Air névjegy

A Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, jelenleg 112 db Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, több mint 650 útvonalat kínál 25 bázisról, 146 célállomásra, 44 országban. A Wizz Airnél mintegy 4 500 szakember biztosítja a magas színvonalú szolgáltatást és a nagyon alacsony árakat, aminek köszönhetően 2018-ban 34 millió utas választotta a légitársaságot. A Wizz Airt a Londoni Értéktőzsdén jegyzik “WIZZ” kóddal, szerepel az FTSE 250 és az FTSE All-Share tőzsdei indexekben. A Wizz Air rendelkezik a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) üzemeltetés-biztonsági auditjának (IOSA) regisztrációjával, ami a légiközlekedési iparág legmeghatározóbb biztonsági elismerése. A légitársaság a közelmúltban az elérhető legmagasabb, 7 csillagos biztonsági minősítést kapta a világ légitár-saságainak biztonságát és szolgáltatásait értékelő AirlineRatings.com felmérésében, 2019-ben pedig Az Év Légitársasága címmel tüntették ki az Air Transport Awardson, az egyetlen olyan nemzetközi díjátadón, ahol minden jelentős kategóriában elismerik a légi ipar legjobbjait.

A képeken az első Wizz Air Airbus A321neo gép Budapestre érkezése, címképen középen Váradi József vezérigazgató, mellette balról Mosóczi László közlekedési államtitkár és jobbról Kam Jandu a repülőtér kereskedelmi igazgatója látható, fotók és még több fotó Hölgypilóták bloggerina.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »