Wizz Air kiáltványa az első osztály ellen

Szokatlan lépésre szánta el magát a légitársaság, amikor felszólította a légi közlekedési iparágat, hogy az öt órásnál rövidebb utakon szüntessék meg az első osztályt.

Wizz Air kiáltványa

A Wizz Air elkötelezett a fenntartható légiközlekedés mellett, ezért arra szólítjuk fel a hagyományos légitársaságokat, hogy felelősen alakítsák ki üzleti modelljüket, és fejezzék be az üres székek reptetését a rövid távú útvonalakon. A teljes iparágnak agresszívabban kell követelnie, hogy tiltsák ki az első osztályokat a rövidtávú légiközlekedésből. Egyben arra kérjük az utasokat is, hogy alaposan tájékozódjanak, mielőtt lefoglalják a repülőjegyüket. A régimódi utazás kora lejárt, akárcsak az első osztályé!

mondta a képünkön látható Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Jelenleg a Wizz Air, egy utasra vetített szén-dioxid kibocsátása a legalacsonyabb az összes versenytársa közül, ami 57,1 g/utas/km értéket jelent a 2019 november adatok szerint. A Wizz Air ultradiszkont üzleti modellje, a járatok magas telítettsége (2020 első félévében 95%) és az utastér hatékony kialakítása teszi lehetővé, hogy a repülés fenntartható és a szén-dioxid kibocsátás a lehető legalacsonyabb legyen. A Wizz Air elkötelezett, hogy utasonkénti kibocsátását további 30%-kal csökkentse a következő 10 évben, és erre szólítja fel a többi légitársaságot is. Iparági problémáról van szó, ami iparági megoldást kíván. A légi közlekedés szereplőinek agresszívabban kell képviselniük ezt az ambíciót, ha valódi változást akarnak elérni.


Ma már 120 gépe repül a légitársaságnak

A Wizz Air elkötelezett, hogy flottáját az Airbus neo családjához tartozó korszerű repülőgépekkel bővítse, ezért 268 repülőgépre szóló rendelése van a világ leghatékonyabb keskenytörzsű típusára. A Wizz Air legújabb repülőgépeinek verhetetlen üzemanyag-takarékossága és kedvező aerodinamikai kialakítása, a légitársaság hatékony működését szolgáló tucatnyi újítás, az utastér ultrakönnyű anyagokból való kialakítása, valamint az útvonalhálózat átszálló járatokat mellőző kialakítása garantálja, hogy valóban fenntartható módon működünk. A repülőgépek jelenlegi átlagéletkora 4,5 év, ezzel a világ egyik legfiatalabb flottáját üzemelteti a légitársaság. Utasokra és kilométerekre vetítve a Wizz Air Európa legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező légitársasága.

Forrás: Wizz Air, képek a szerzőtől

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »