Wizz Air londoni mentesitő járat és júniusi utasrekord

Több mint 4 millió utas júniusban a Wizz Air légitársasságnál, aki különleges gesztusként ma mentesitő járatot küld Lutonba.

Tegnap a 40 fokos hőség miatt a lutoni egy szem leszálló pálya felpuposodott, a repteret ezért lezárták. A Wizz Air öt magyar érintettségű járatát volt kénytelen törölni.

A Wizz Air a járattörlések után megkezdte a Londonban rekedtek számára a szállás szervezését, de mivel az extrém időjárás más légitársaságok járatait is érintette, tájékoztattuk utasainkat, hogy amennyiben tudnak saját maguknak szállást foglalni, az ezzel járó extra költségeket (szállás, reptéri transzfer) a Wizz Air utólag megtéríti számukra, ezen felül a légitársaság utasainak többféle lehetőséget is felkínált, beleértve a Wizz Air alternatív járataira való átfoglalást, a jegyár teljes visszatérítését, vagy annak 120%-os jóváírását az utas WIZZ számláján.

Habár a járatok törlése a légitársaság hibáján kívül történt, a Wizz Air ma délután Budapestről küld egy mentesitő járatot London-Luton repterére. A légitársaság e-mailben és SMS-ben értesítette az utasokat a mentesítő járat 17 órq 20 perckor történő Budapestre indulásáról.

A Wizz Air június hónapban rekordnak számító 4,34 millió utast szállított, köztük minket is q Balatonról Dortmundba. Az adatok 179 százalékos növekedést jelentenek 2021 júniusának számaihoz képest.

Az elmúlt 12 hónap során a Wizz Air gyors hálózatbővítést hajtott végre, így azóta 200 új útvonal elérhető az utasok számára 126 európai és a kontinensen kívüli célállomáshoz. A bővítéssel így ezer fölé emelkedett a légitársaság útvonalainak száma és több mint 190 célállomásra repülhetnek az utasok.

Több mint 30 videónk a Wizz Air légitársaságról

Amikor mások a pandémia miatt sokszor visszamondták a gépek átvételét, a Wizz Air az elmúlt évben 27 ultramodern és hatékony Airbus repülőgépet állított forgalomba. A WIZZ legújabb technológiákkal felszerelt Airbus flottája szerves részét képezi a légitársaság fenntarthatósági stratégiájának, és támogatja a célkitűzését, mely szerint 2030-ig 25%-kal csökkentse az utaskilométereként számítottszén-dioxid-kibocsátást. Az év elején a Wizz Air és az Airbus közösen írt alá egy egyetértésinyilatkozatot a hidrogénüzemű repülőgép-üzemeltetés lehetőségeinek feltárására. Nem ez az első eset, hogy a Wizz részt vesz az Airbus repülőgépek fejlesztésében.

 
Az Airbus számára leadott megrendelések alátámasztják a Wizz Air azon célját, hogy az évtized végére a WIZZ500 stratégiával 500 repülőgéppel rendelkező légitársasággá váljon. A megrendelés jelenleg 13 A320neo, 255 A321neo és 47 A321XLR repülőgépből áll, valamint 15 A321neo opciós megrendeléséből és 75 A321neo vásárlási jogából, amely összesen 411 repülőgépet jelent. 

Büszkék vagyunk, hogy júniusban rekordmennyiségű utas választotta légitársaságunkat. A légi közlekedési iparág sokat ismételt kihívásai ellenére jelentős mértékben növekedtünk az elmúlt évben, és olyan alapokat raktunk le, melyek a következő évtizedben is biztosítják a WIZZ bővülését. A több mint 400 Airbus repülőgépre vonatkozó megrendelésünk valódi változást jelent a légitársaság számára, hiszen ezek a gépek biztosítják a legalacsonyabb egy utasra számított ökológiai lábnyomot, így támogatják ambiciózus WIZZ500 stratégiánkat.
Szeretnénk köszönetet mondani hűséges utasainknak, hogy az elérhető viteldíjak, a változatos útvonalhálózat, a fiatal és zöld flottánk, valamint a nagyszerű fedélzeti kiszolgálás miatt továbbra is a Wizz Air-t választják.

mondta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air szóvivője.

Forrás: Wizz Air légitársaság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »