Marad a Ryanair Budapesten, csak karcsúsít

10 évvel ezelőtt a Ryanair két hét alatt nyitotta meg budapesti bázisát a Malév által otthagyott űrt betöltendő. Akkor a bázisnyitásra Michael O’Leary Ryanair vezér bikinis lányokat küldött a saját álarcával.

Ma a nagy várakozással beharangozott sajtótájékoztatóján elmaradt a média hekk. A vezér nem riksán érkezett, mint egyszer, hanem csak egy táblával tiltakozott a szerinte hülye magyar extraprofit adó ellen.

Pedig hasonló új adók miatt nemrég bezárta a bázisát Athénban és Brüsszelben, míg a vezér a terembe nem lépett, itt sem lehetett ezt kizárni. Ehelyett a táblán kívül csak annyit mondott, hogy bármikor elviheti innen a forgalmat a környező országokba.

De nem tette, csak karcsúsít. Marad még Budapesten 45 járat, de a tervezett 4 és fél millió utas helyett igy lecsökken a Ryanair forgalma itt nálunk 4 millió alá. Másrészt a vezér borúlátó a jövőre ide Budapestre tervezett 5 milliós utasforgalommal kapcsolatban.


Ez is Ryanair, Dortmundban fényképeztem

A már bejelentett téli menetrendhez képest a Ryanair Budapestről nyolc járatot töröl, és hét járatot ritkít. Mire hazaértem, megküldték ezeket pontosan, így ideírom:

TÖRÖLVE
Bordeaux, Bournemouth, Köln, Krakkó, Kaunas, Lappeenranta, Riga és Torino
RITKITVA
Amman, Bristol, Prága, Pisa, Szófia és Varsó

A 300 milliós fogyasztóvédelmi bírsággal kapcsolatban O’Leary pedig megerősítette, hogy a légitársaság az Európai Bírósághoz fordul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »