Sir Richard Branson felvitette az első utast az űrbe

A milliárdosok versengésében Sir Richard váratlant húzott, a múlt héten felküldte az első embert a Virgin Galactic űrhajó egyik utasszékében. Beth Moses a legfrissebb űrhajós egyébként a Virgin Galactic tréning főnöknője, az ő csapata készíti fel majd három nap alatt a több mint 500 előjegyzett fizetős űrturistát a nagy űrugrás élményére.

A címképet figyelmesebben megnézve látható, hogy Beth a súlytalanságban éppen hanyatt úszkál és nincs rajta oxigén maszk, tehát az egész kabin képes életteret adni majd a leendő utasoknak. A Föld látványán kívül a súlytalanság lesz a legnagyobb élmény azért a 250 000 dolláros jegyért. Két pilóta, hat utas a konfiguráció, nemrég Sir Richard összehívta a közel hatszáz jelöltet és megígérte nekik, hogy idén indul a kaland.

Sir Richard Branson

Már nem a Kármán vonal, a 100 kilométer magasság az űr alja, hanem csak hivatalosan 80 kilométer, a Virgin űrhajója a képen látható pályán a legmagasabban 90 kilométer körül volt. Jönnek a további gyakorló repülések, nyilván egyre több utassal, maga a nagyfőnök, Sir Richard májusban repül majd a Holdra szállás 50. évfordulóján. Szerintem magával viszi a gyerekeit is, ahogy azt ígérte.

Hirdetés

Érdemes sietnie, mert az egyik nagy rivális, Elon Musk a SpaceX keretében már toronyra tetette a Dragon 7 személyes emberes űrkapszuláját, amely még a héten valószínűleg bábukkal kezdi meg a tesztet. Musk azért előbbre van, mert ő nemcsak egy nagy élmény pár perces súlytalanságot hozó űrugrásban, hanem a teherszállítás után az űrhajósokat viszi egészen a Nemzetközi Űrállomásig, amire NASA-tól megrendelése van.

Forrás: Virgin Galactic

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »