Váradi József, a Wizz Air alapítója és vezérigazgatója Év Menedzsere díjat kapott

Szombaton vette át Váradi József az Év Menedzsere díjat a 23. Menedzser Bál és Díjátadó Gálán, az Év Menedzsere címet a Menedzserek Országos Szövetsége adományozta.

A pályázaton ajánlás vagy direkt jelentkezés útján azok a magyar vállalatvezetők vehettek részt, akiknek meghatározó szerepük van vállalatuk irányításában és sikereiben. Előnyt élveztek azok a pályázók, akik 2016-ban vállalatukkal kimagasló eredményeket értek el. Jelöléseket a MOSZ által felkért kamarák (Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, AmCham, Brit Kereskedelmi Kamara, Joint Venture Szövetség, MGYOSZ, FIVOSZ) és a Bod Péter Ákos elnökletével működő Jelölő Bizottság tagjai tehettek. A három jelöltet mindegyik kategóriában a Fekete István, Hegedűs Éva, Jaksity György és Mosonyi György részvételével működő Jelölő Bizottság választotta ki, végül a díjazottakról a Menedzserek Országos Szövetségének Elnöksége titkos szavazással döntött. „A díjak rangját az adja, hogy a szakmaiságot helyezi a középpontba és pozitív vezetői mintát mutat, segítve ezzel a modern, európai vezetési kultúra kialakítását, növelve a menedzser szakma presztízsét” – nyilatkozta Szirmák Botond, a Menedzserek Országos Szövetségének elnöke, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

Hirdetés

A Wizz Air diszkont légitársaság tavalyi kimagasló eredményeit videón is összefoglalták. Számunkra külön öröm, hogy mindehhez a hátteret a Wizz Airbus különleges Duna feletti repülése szolgáltatta.

A képen Váradi József az Év Menedzsere Díjjal, amihez ezúton is gratulálunk.

Váradi József a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett közgazdászként 1989-ben. 1991-től a Procter & Gamble-nél, majd 2001-től a Malévnél szerzett vezetői gyakorlatot. 2001 és 2003 között a Malév vezérigazgatója volt. 2003-ban alapítóként létrehozta és azóta is ő irányítja Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársaságát. Vezetésével 2015-ben a Wizz Air Holdings Plc részvényeit bevezették a londoni tőzsdére, a vállalat 2016-ban 1,43 milliárd eurós bevételt generált és 3000 alkalmazottjával 23 millió utast szállított. 2007-ben az Ernst&Young tanácsadó cég Az Év Üzletembere választásán „ A merész újító” Díjat, 2009-ben pedig a Figyelő TOP 200 Gálán „Az előző évtized leginnovatívabb vezetője” különdíjat kapta meg.

Szombaton a Menedzser Bál és Díjátadó Gálán még két díjat osztottak ki. Az Év Fiatal Menedzsere címet Árvai Péter, a Prezi társalapítója és vezérigazgatója kapta, Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország Zrt. elnöke pedig Életmű Díjat vehetett át.

(Forrás: Menedzserek Országos Szövetsége)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »