Linetech megvette a szlovén Adria Tehnikát

Érdekes üzletről kaptunk hírt a repülőgép karbantartás, javítás és felújítás kelet-közép-európai világából. A lengyel Linetech, egy negyven milliós ország vállalata megvette egy kétmilliós ország nemzeti vállalatát azért, hogy együtt gyorsabban fejlődhessenek.

Nemrég irtunk az Európai Unió szankciója kapcsán az észt-szlovén légitársasági összefogásról. Az Adria Airways Tehnika a teljes nevéből is láthatóan eddig a szlovén nemzeti légitársaság tulajdona volt. Öt év alatt több mint ezer repülőgépet javítottak, nyáron ott voltunk az ünnepségen Ljubljanában. A hangárból egy javítás alatt álló A320 Airbust is bemutattunk, ahogy a közönség azt soha nem láthatja.

Az üzlet részvényvásárlással zajlott, a szlovén tulajdonosok mind a száz százalékot eladták, de hosszú távon az Adria Tehnika leányvállalatként fennmarad és bővülhet a képen munkában látható szlovén repülőgépjavító vállalat. Az ár üzleti titok maradt.

Hirdetés

Az üzlet kapcsán mindkét cég vezetője – Piotr Kaczor a Linetech Holding igazgatótanácsának elnöke és Maksimiljan Pele, az Adria Tehnika CEO-ja – a növekedési lehetőséget hangsúlyozta. Az új csoport már 6 hangárban dolgozhat és még több repülőtér jöhet szóba. A leányvállalatnál új embereket vesznek fel, a beruházások új technológiákba és új berendezésekre irányulnak.

Nyáron láttuk, hogy a szlovének a Canadaair és az Airbus A20 család különböző típusaival foglalkoznak. A lengyeleknél szélesebb a paletta: Boeing, Airbus, Bombardier, Embraer és az ATR a típuskínálat. A fotók az ő munkájukba engednek bepillantást, a videóban meg érdemes átugrani az üzleti részeket a hangárlátogatás kedvéért.

A lengyelek nemcsak az összes hazai repterükön tevékenykedtek, hanem szezonálisan Párizs, Birmingham és a skandináv államok mellett még az északi sarkkörön túlra, Kirunába is eljutottak. Nemrég részt vettek Londonban egy repülőgép karbantartási vásáron, ott már – nyilván ki nem mondva – az új potenciállal szervezték az üzletet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »