Lufthansa Csoport tőkeemeléssel megvette az olasz nemzeti légitársaság kisebbségi részesedését

Hosszú, több fordulós tárgyalási sorozat végén döntött az új olasz nemzeti légitársaság, az ITA Airways jövőjéről az olasz Gazdasági és Pénzügyminisztérium (MEF).

A Lufthansa tőkeemelés révén 325 millió euróért 41 százalékos részesedést szerez az ITA-ban. Amit még a megállapodás részeként a MEF 250 millió eurós tőkeemeléssel megtold, így közel 600 millió euró friss tőke érkezik majd a légitársaságba. Ezenkívül a Lufthansa opciót szerzett a fennmaradó részvényekre is, melynek árazását az ITA üzleti fejlődése határozza meg.

Hatósági jóváhagyás után a Lufthansa az ITA önállóságát meghagyja és ötödik hálózati légitársaságként illeszti be a Csoportba.


Austrian, Brussels, Eurowings, Lufthansa, SWISS és az új ITA

Az ITA Airwayst 2020 novemberében alapították, és ma körülbelül 4000 alkalmazottja van. A római székhelyű légitársaság évente több mint 10 millió utast szállít és 66 Airbus repülőgépből álló modern flottát üzemeltet. A római csomópont ideális helyen található ahhoz, hogy tovább bővitse az ITA hálózatát Afrika és Latin-Amerika felé, ügyfeleinek jobb összeköttetést kínálva a déli féltekével. Jelenleg az ITA 64 célállomást szolgál ki: 21 belföldi, 33 nemzetközi és 10 interkontinentális útvonalat.

Az utasszám növelése érdekében a Lufthansa Csoport ki kívánja terjeszteni az intermodális szállítást a ráhordó forgalomra Olaszországon belül. Az olasz államvasutakkal már tavaly aláírtak erről egy szándéknyilatkozatot.

A partnerség célja, hogy a Lufthansa olasz repülőtereken lévő járataira – ebben már a regionális Air Dolomiti is benne van – egyre több utas érkezzen vasúton. Eszközei a közös ajánlat kidolgozása, amely lehetővé teszi a repülő- és vonatjegyek egyszerre történő megvásárlását, kombinált hűségprogramok ajánlását a vevőknek. Hasonló sikeres program működik már Németországban, Svájcban és Ausztriában, a csoport többi légitársaságánál.

Forrás: Lufthansa Group és FS Italiane

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »